DIY Lamper

Der findes et væld af gode idé til, hvordan man kan lave sine egne flotte og helt unikke lamper. Jeg benytter personligt altid Pinterest samt blogs – især udenlandske, til at finde inspiration. Nogle gange følger jeg andres idéer til punkt og prikke, men nu og da finder jeg også på mine egne projekter. Kvaliteten varier meget og det er heller ikke alle mine DIY lamper, der får lov at komme op i vores lille hjem.

Mange af dem er jeg dog mere end tilfredse med og de får lov at skifte plads fra tid til anden. Jeg har samlet en lille liste her til jer med gode bud på DIY lamper. De fleste kræver ikke det vilde – andet tid og godt humør. Rigtig god fornøjelse!

Lamper af vinflasker

Dekorative og unikke lamper som giver et roligt grønt skær. Lyser ikke meget op, men fungerer perfekt over sofabordet eller måske i soveværelset.

DIY lampe 1

Alt du skal bruge er:

1 tom flaske vin
Snor
Neglelakfjerner
En lighter
Pære, ledning med fatning

Gør flasker grundig ren i sæbevand, så der ikke er mere af etiketten tilbage. Fyld derefter din køkkenvask med koldt vand og følg en guid f.eks. fra youtube, til hvordan du får bunden af flasken. Det er nemt, men kan godt kræve at man forsøger sig et par gange, indtil man finder den rette teknik. Derefter trækker man en ledning med fatning igennem lampen og sætter sin pære i. Sjovt og kreativt projekt, der giver dig en smuk DIY lampe. Lav evt. flere som kan hænge sammen!

Lampe af gammel hat

Projektet siger vist lidt sig selv, men det gør det bestemt ikke mindre sjovt at gå i sving med. Det er ikke alle steder det måske ser lige godt ud at have en gammel hat hængende med lys i, men f.eks. i et hjørne i entreen, kunne det både være sjovt og dekorativt.

Du skal finde:

1 gammel hat
En boremaskine
Ledning med fatning og pære

Hvilken hat du har lyst til at benytte, er egentlig op til dig selv, men jeg kan bestemt anbefale en gammel bowler eller høj hat! Lav et hul i toppen af hatten, så en ledning kan komme igennem. Træk derefter ledning igennem og skru pæren i. Nemmere kan det vist ikke blive! En lampe der nok skal få mange kommentarer med på vejen. 

DIY lampe 2

Lampeskærm af ståltråd

En lampe der virkelig giver dig mulighed for at udfolde dig! Du bestemmer nemlig helt selv, hvordan du ønsker at forme dit ståltråd, så lampeskærmen bliver lige præcis, som du ønsker.

Køb følgende:

Ståltråd i en god og tyk kvalitet
En bidtang
Ledning med fatning
En glødpære

Billedet herover viser en måde hvorpå man kan forme sin helt egen lampeskærm, men det kan også gøres på så uendelig mange andre måder. Gør ligesom mig og find inspiration på nettet inden du går i kast – ellers kan det hurtigt blive lidt uoverskueligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *