Indretning med Y stolen

Y stolen har, på trods af at den har modtaget enorm succes igen, altid været rigtig populær i Danmark. Det er formentlig en af de stole, som du altid har set rigtig meget til også stedet som f.eks. danske tv-serier. F.eks. er Y stolen at finde i serier som Rejseholdet og Borgen.

Der er tale om en stol som siden introduktionen i 1950’erne, altid har været omkring spisebordet i de danske hjem. En af disse grunde er selvfølgelig, at stolen har en ufattelig robust konstruktion (læs mere her), og herved ofte kan benyttes af flere generationer. Da prisen er ”forholdsvis” høj, så har man også tendens til at gemme stolen fremfor, at smide denne ud (som f.eks. ofte sker, når man bliver træt af stolen fra IKEA).

dining-room-wishbone-chair-by-hans-wegner

Kilde: http://residencestyle.com/

Har man fulgt med i brugen af Y stolen (… som jeg har), så har man også lagt mærke til, at stolen benyttes mere ”bredt” i indretningen nu, end hvad der tidligere var tilfældet. Y stolen var tidligere primært et funktionsmøbel, og funktionen var em stol ved spisebordet. I nyere tid, har stolen dog fået anvendelse som f.eks. skrivebordsstol, udsmykningstol eller i hjørnet i stuen.

Jeg har herunder samlet en række billeder, som fremviser præcis hvordan stolen benyttes i indretningen verden over. Dette håber jeg giver den helt rette inspiration til, hvordan DU kan gøre brug af din gamle eller nye Y stol.

Det er dog altid tilladt, at løbende ændre placering med sine Y stole.

y-stolen-1

Y stolen er perfekt som den klassiske spisebordsstol, hvis du f.eks. har en stor rustik bordplade i træ eller andre råmaterialer. Antal pladser omkring bordet er ikke relevant, men i tilfælde med seks eller flere stole, står Y stolen rigtig godt.

y-stolen-2

Stolen ligger også op til hygge, hvor kun en eller to stole sammensættes for, at skabe det perfekte hyggehjørne. Sådan et hjørne ses ofte tilsat et par bøger, blade og magasiner og gerne hertil tæpper eller skind. Mulighederne er mange når stole trækkes væk fra spiseområdet og ind i hyggeområdet.

y-stolen-3

En anden praktisk vinkel er, at benytte stolen f.eks. i soveværelset, badeværelset eller i gangen, hvor denne kan bruges til opbevaring af tøj, tæpper eller blot stå og se elegant ud, som Y stolen jo nemt kan.

y-stolen-4

Og som stol til skrivebordet, har Y stolen også en passende konstruktion, som skaber en god støtte for både læn og arme. Derfor ses den ofte benyttet som skrivebordsstol, og gerne i den minimalistiske indretning. Stolen er også relevant at benytte, hvis f.eks. der er tale om små arbejdspladser, som f.eks. er at finde i husets andre rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *