Sådan kan jeg flytte hjemmefra og leve af min SU

(sponsoreret indhold)

Nu hvor jeg er på SU, eftersom jeg er under uddannelse, så er det til tider svært for mange unge at kunne leve af deres SU og ender med at tage dumme lån med høje omkostninger, som de aldrig kommer ud af. Her er jeg opdraget noget anderledes, og har altid haft forældre som aldrig har taget disse lån, og som derfor også har lært mig at man skal arbejde for sine penge, og man skal ikke bare bruge løs, bare fordi der er kommet løn på kontoen.

Derfor kommer jeg med nogle tips til hvordan du kan flytte hjemmefra og leve af su.

Få et deltidsjob

Uanset hvilken uddannelse du tager, så har de fleste plads til at have et ekstra job ved siden af deres uddannelse. Hvis man virkeligt har svært ved at leve af sin SU, så bør man tænke på hvordan man kan forøge sin indtægt uden at det går ud over sine studier, eller sin fremtid. Her kan du nemt finde deltidsjobs i eksempelvis butikker, enten om aftenen i hverdagene eller i weekenderne. Du behøver ikke at have særligt mange timer, for at du får en rigtig fin ekstra indtægt som kan supplere din SU, og det har jeg personligt gjort meget i igennem tiden.

Skær alle unødvendige poster væk

Når du er på SU, så er der ikke råd til en hel masse luksus i hverdagen. Derfor bør du koncentrere dig om at finde alle de ting som ikke er fuldstændigt nødvendige, og få dem skåret væk fra dit budget. Der er ingen grund til at have den store TV  pakke, hvis du ikke ser særligt meget fjernsyn. Måske kan du droppe dit almindelige bredbånd og finde noget billigt mobilt bredbånd i stedet for, som du eksempelvis kan finde en oversigt over her. Der er massere af muligheder for at spare penge i dit månedlige budget, uden at du skal leve af vand og grød hver dag. Men det behøver ikke at være dyre bøffer og ekstravagante vine hver dag. Du kan godt nøjes med noget billigere mad, mindre forbrug og lignende, indtil at du er færdig med din uddannelse og klar til tjene flere penge.

Vær fornuftig

Til slut, vil mit bedste bud være noget som endeligt burde være helt normalt for enhver. Vær fornuftig med dine penge. Du behøver ikke at bosætte dig i dyre lejligheder, og taxi er også noget som kan spares væk. Brug kun penge på det mest fornuftige og hold dig fra at bruge mere end du tjener. Når der står 0 kroner på kontoen, så betyder det også at du ikke bør bruge flere penge. Hvis du ønsker at få flere råd til at leve godt på SU, så kan du også læse denne artikel.