Swoosh dig vej ind på aktiemarkedet

Hvis du løber, går længere ture, har fødder eller bare ikke lever under en sten, så kender du helt sikkert til sportsmærket Nike. Og sandsynligheden for at du selv ejer et par Nike sko er, tyder firmaets popularitet i Danmark i hvert fald på, ret stor.

Du kan derudover ikke sige dig helt fri for at støtte giganten, hvis du nogensinde har ejet et par Converse sko. Dem opkøbte Nike nemlig tilbage i 2003, som en del af deres store vækst.

Så Nike er næsten ikke til at komme udenom efterhånden. Og nu kan du, udover skoene, også få en andel i selve firmaet. Nike har nemlig flere år på bagen på aktiemarkedet, og det går ind til videre forrygende.

Bliv aktieinvestor

Hvis du, ligesom så mange andre, også har fået blod på tanden og gerne vil i gang med at handle med Nike aktier, så er der heldigvis hjælp at hente adskillige steder. Der findes gode guides til at komme i gang med at handle med aktier, hvilket indebærer at vælge en handelsplatform, oprette en handelskonto, samt at se på de seneste tiders aktiekurser.

Ved hjælp af disse guides kan du også finde frem til din aktiestrategi, og dermed hvilke aktier du ønsker at have i din portefølje. Og så er du egentlig snart erfaren aktieinvestor.

Der findes derudover fællesskaber og klubber, hvor du kan udveksle erfaringer med at handle med aktier. Om der findes en decideret Nike aktieklub, vides ikke, men det er sikkert bare et spørgsmål om tid.

Mere om Nike

Nike startede egentlig helt tilbage i 1960’erne, men blev først rigtigt til det Nike vi kender i dag, i 1971. Stifterne var de to amerikanere, Phil Knight og Bill Powerman, som på daværende tidspunkt var henholdsvis atlet og træner på University of Oregon. De startede firmaet under et andet navn, men endte med Nike i 1971. Det var også deromkring at de første gang brugte deres så berømte logo – det der også kaldes ”the Swoosh”.

Deres berømte slogan ”Just do it” kom først til noget senere – nemlig i 1988. Sætningen er en omskrivning af en morder fra Portlands sidste ord før en henrettelse, hvilket også gjorde Phil Knight skeptisk i starten. I dag er sloganet dog verdenskendt. Så med hensyn til, om du bør købe aktier i Nike, så er der vel egentlig kun én ting at sige: Just do it.