Vil du blive mere klimabevidst?

Rigtig mange, specielt unge, bekymrer sig i dag om klimaet. Det er der god grund til, men hvad kan man egentlig gøre for at mindske sit klimaaftryk?

En mere klimavenlig ferie

Ferier kan meget hurtigt blive alt andet en klimavenlige. Når man transporterer sig langt udledes der meget CO2. Man spiser ofte på restauranter, hvor det kan være svært at undgå madspild. Og man køber vand i plastikflasker, som man kun bruger én gang.

Hvis du gerne vil have en mere klimavenlig bilferie, kan du læse med her. Du behøver ikke at blive hjemme fra ferie, men hvis du vil have et mindre klimaaftryk, kan det være en god idé at vælge nogle alternative løsninger. For eksempel at tage toget i stedet for at flyve og at medbringe din egen vandflaske.

Sæt dit forbrug ned

Hvis du gerne vil mindske dit klimaaftryk, kan du ligeledes nedsætte dit forbrug. Det kan du gøre ved udelukkende at købe genbrugstøj og sørge for at slukke for de apparater, som du ikke bruger, så de ikke bruger strøm, når de står på standby-funktionen.

Skal du mindske dit forbrug, kan du ligeledes blive opmærksom på madspild. Lav mindre portioner, hvis du ikke kan spise op, og brug dine rester.